Top 5 întrebări pe care părinții le adresează medicului dentist

Follow us
Testimoniale
Subscribe Newsletter

Oferim sfaturi despre protecție, intreținere și prevenție dentară.

Oferte și promoții alături de Napoca Dental Florești.

Top 5 întrebări pe care părinții le adresează medicului dentist

1. Când ar trebui să încep să spăl dinții bebelușului meu?

Ar trebui să începeți să spălați dinții copilului (sau dintele) imediat ce apar. Dar chiar înainte de asta, obișnuiește să ștergi gingiile bebelușului cu un tifon umed și curat sau cu un șervetel cu xilitol, înainte de culcare, după ultima lor masă. Acest lucru stabilește o rutină bună de igienizare a cavității bucale înainte de culcare. Puteți opta pentru utilizarea unei cârpe moi sau tifon în locul unei periuțe de dinți chiar și atunci când apare primul dinte, însă trebuie să fii precaut, deoarece gingiile copilului tău pot fi sensibile. Nu utilizați pastă de dinți cu fluor la această vârstă. Pastele de dinți de antrenament non-fluorurate sunt disponibile la farmacie pentru a le utiliza, dar nu sunt necesare.

2. La ce vârstă ar trebui să fie adus pentru un consult stomatologic?

Asociația dentară canadiană recomandă copiilor să vadă un dentist în termen de șase luni de la apariția primului dinte sau din prima zi în care acesta a erupt. Unul dintre principalele motive pentru a vă duce copilul la un consult dentar este să revizuiți îngrijirea adecvată la domiciliu pentru a vă asigura că vă faceți temele. Adică, pentru a cunoaște cel mai bun mod în care puteți îngriji dinții și gingiile copilului dumneavoastră.

Rutina este o parte atât de importantă pentru asigurarea unei experiențe pozitive în îngrijirea cavității orale. Odată ce bebelușii și sugarii sunt obișnuiți să li se șteargă gingiile după hrănire, mai ales înainte de noapte, vor fi mult mai receptivi la introducerea unei periuțe de dinți pentru a-și curăța dinții primari odată erupți.

3. Este un obicei dăunător să-mi pun copilul la culcare cu o sticlă de lapte sau ceai în guriță?

Nu este recomandat să vă culcați copilul cu o sticlă în guriță indiferent de vârstă, chiar dacă încă nu au erupt dințișorii. Dacă îl puneți la culcare cu o sticlă de lapte, ceai sau suc, veți crește foarte mult șansa copilului dvs. de a dezvolta „Carie dentară timpurie” sau asa numita „carie de biberon”. Expunerea prelungită a dinților de lapte la ceaiul îndulcit sau lapte poate provoca cavități la fel ca o gustare / băutură cu zahăr. Apa este cel mai bun  înlocuitor într-o sticlă dacă bebelușul dvs. are nevoie de ea pentru a se calma sau puteți încerca o suzetă.

4.Când vom vedea primul dinte al bebelușului nostru?

Fiecare copil este diferit, dar vârsta medie pentru apariția primului dinte al copilului este de aproximativ șase luni. Există totuși și excepții; există copii care se pot naște cu dinți deja prezenți sau pot avea peste un an înainte să apară primul lor dinte!

5. Chiar sunt importanți dinții de lapte? Oricum se înlocuiesc…

Dinții de lapte ai copiilor sunt la fel de importanți în dezvoltarea cavității orale a copilului ca și dinții definitivi, care erup abia în jurul varstei de 6 ani.

Câteva dintre motivele pentru care acești dinți prezintă o importanță majoră:

  • Dinții de lapte sunt importanți pentru dezvoltarea vorbirii și poziționarea corectă a limbii atunci când se emit anumite sunete.
  • Dinții de lapte mențin un spațiu adecvat în gura copilului pentru dintele adult care urmează să erupă. Lipsa unui dinte de lapte și nepăstrarea acestui spațiu înainte ca dintele adult să fie gata să erupă poate duce la migrarea dinților de lapte vecini în acel spațiu deschis, ceea ce face imposibilă erupția corectă a dintelui adult. Rezultatul final poate fi o dentiție excesiv de aglomerată și o vizită costisitoare la ortodontul din cartier pentru a fi corectată.
  • Din punct de vedere social, lipsa prematură a dinților frontali la o vârstă fragedă datorată extracțiilor precoce, poate determina scăderea stimei de sine a copilului.

Noi suntem Napoca Dental Florești, cea mai buna clinică dentală din Florești.

Recommendation of dentist
Alătură-te newsletter-ului nostru și primiți o consultare gratuită