9 moduri prin care puteti evita pierderea dinților

Follow us
Testimoniale
Subscribe Newsletter

Oferim sfaturi despre protecție, intreținere și prevenție dentară.

Oferte și promoții alături de Napoca Dental Florești.

Cum să evitați pierderea dinților?

În zilele noastre, majoritatea oamenilor pot sa isi mențina dinții naturali pe toată durata vieții. Urmând aceste nouă sfaturi de îngrijire dentară vă puteți asigura că faceți parte din acea majoritate norocoasă:

Beti apă cu fluor și folositi pastă de dinți cu fluor.

Aveti grijă de dinți și gingii. Periajul complet al dinților și folosirea aței dentare si a apei de gura pentru a reduce placa dentară pot preveni gingivita.

Evitați tutunul. Consumul de tutun sub orice formă crește riscul de apariție a bolilor gingivale, a cancerului oral și al gâtului și al infecțiilor fungice bucale (candidoză).

Limitați consumul de alcool. Atunci când este utilizat singur, alcoolul este un factor de risc pentru cancerul oral. Când este utilizat în combinație cu tutun, efectele sunt și mai mari.

Mancati cu înțelepciune. Evitati gustările cu zahăr sau amidon și urmăriti să consumati cinci porții de fructe și legume pe zi.

Vizitați cu regularitate medicul dentist. Controalele repetate pot detecta semne precoce ale problemelor de sănătate orală și tratamentele realizate sunt mai simple si mai putin costisitoare si vor preveni deteriorarea ulterioară.

Pacienții diabetici ar trebui să depună eforturi pentru a menține controlul asupra bolii lor. Bolile gingivale sunt , adesea, o complicație a diabetului.

Dacă unele medicament produc o senzatie de gură uscată, întrebați-vă medicul dacă există alte medicamente cu care poate fi inlocuit. Dacă nu, beți multă apă, mestecați gumă fără zahăr și evitați tutunul și alcoolul.

Înainte de a începe orice tratament pentru cancer, faceți un control de sănătate orală. Radiațiile la nivelul capului sau gâtului și/sau chimioterapia pot cauza probleme pentru dinți și gingii.

Multă sănătate!

Noi suntem Napoca Dental Florești, cea mai buna clinică dentală din Florești.

Recommendation of dentist
Alătură-te newsletter-ului nostru și primiți o consultare gratuită