Când ar trebui să aibă copilul meu prima vizită la medicul ortodont?

Follow us
Testimoniale
Subscribe Newsletter

Oferim sfaturi despre protecție, intreținere și prevenție dentară.

Oferte și promoții alături de Napoca Dental Florești.

Asociația Americană a Ortodontilor recomandă copiilor să facă prima vizită la medicul ortodont nu mai târziu de vârsta de 7 ani. Până la acea vârstă, micul pacient va avea atat dintii de lapte cat și dinți permanenți, iar ortodontul va putea recunoaște problemele ortodontice „malocluzii” chiar și în cele mai timpurii stadii ale acestora.

Dacă copilul dvs. are mai puțin de 7 ani și observați ceva neobisnuit, nu este necesar să așteptați până când copilul dvs. împlinește 7 ani sau să primiți o recomandare de la medicul dentist pentru a primi un prim control. Dacă copilul dvs. are 8 ani sau mai mult, nu este prea târziu pentru un control la un ortodont.

Ce voi învăța de la prima vizită?

Cinci întrebări esențiale sunt în general acoperite în timpul primului examen:

Există vreo problemă ortodontică și, dacă da, care este aceasta?

Care sunt opțiunile pentru a corecta problema?

Există necesitatea ca dinții sa fie extrasi?

Cam cât este durata tratamentului recomandat?

Cât va costa tratamentul recomandat?

Ce se întâmplă dacă se constată o problemă ortodontică în timpul acestei vizite?

Ortodontul vă va vorbi despre momentul cel mai benefic pentru copilul dumneavoastră să înceapă tratamentul și despre tipul de tratament recomandat. Pentru unii copii, intervenția timpurie (în timp ce unii dinți de lapte sunt prezenți) poate fi în interesul lor. Alți copii in schimb, pot obține cel mai mare beneficiu în urma tratamentului, așteptând până când majoritatea dinților permanenți sau toți dinții permanenți sunt erupti in cavitatea bucala. Totul depinde de individ și de ce este mai bine pentru ei.

Dacă ortodontul recomandă o abordare „așteptați și vedeți”, creșterea și dezvoltarea copilului dvs. vor fi evaluate periodic, iar tratamentul poate fi programat pentru a profita de etapele de creștere previzibile. Pentru unii pacienți, ortodontul va putea obține rezultate de tratament care ar putea să nu fie posibile odată ce cresterea si dezvoltarea maxilarelor s-au incheiat.

Noi suntem Napoca Dental Florești, cea mai buna clinică dentală din Florești.

Recommendation of dentist
Alătură-te newsletter-ului nostru și primiți o consultare gratuită